Το ψωμί είναι μια θρεπτική τροφή για ένα παιδί και μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής!
Περιέχει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες! Μπορούμε να δώσουμε ψωμί ακόμη και σε ένα μωράκι 6 μηνών αφού πρώτα βεβαιωθούμε για τυχόν αλλεργία στο σιτάρι.
Ποιο να προτιμήσουμε ωστόσο για τα παιδιά μας και γιατί;
Η Ειρήνη Καμαρίτη, διατροφολόγος με ειδίκευση στην παιδική διατροφή προτείνει:
Το ψωμί από φυτρωμένο σιτάρι είναι πιο εύπεπτο, αφού ο σπόρος έχει βλαστήσει κι έχει κάνει τα θρεπτικά συστατικά πιο εύκολα απορροφήσιμα.
Το ψωμί με προζύμι επίσης είναι μία τέλεια είναι μία τέλεια επιλογή. Είναι εύπεπτο, πλούσιο σε προβιοτικά, που συβάλλουν στην ενίσχυση της εξαιρετικά σημαντικής για την υγεία εντερικής χλωρίδας.
Τι αποφεύγουμε
- Μεγάλα σπόρια (ηλιόσποροι, κολοκυθόσποροι)
- Ξηρούς καρπούς
- Αποξηραμένα φρούτα
- Πρόσθετα σάκχαρα
- Μέλι (για μωρά πριν το 1ο έτος)
- Αλάτι
- Άλλα πρόσθετα
Τα σπόρια, οι ξηροί καρποί και τα φρούτα είναι επικίνδυνα για πνιγμονή.
Στα μικρά παιδιά αποφύγετε την πολύ αφράτη ψίχα ψωμιού. Φρυγανίστε το, προσφέρετε την κόρα ή τις άκρες για μεγαλύτερη ασφάλεια.