Μωρό γεννήθηκε μέσα στον αμνιακό σάκο!

Μπορεί τα χεράκια και τα ποδαράκια του να ήταν ορατά, φαίνεται όμως ότι ο μικρός  Silas Philips δεν βιαζόταν να έρθει στον κόσμο.

Η γέννηση του χαρακτηρίστηκε από τους γιατρούς σπάνιο ιατρικό θαύμα, καθώς ο Sila γεννήθηκε μέσα στον αμνιακό σάκο του, αναφέρει το ιατρικό κέντρο Cedars-Sinai στο Λος Άντζελες σε ανακοίνωσή του στο Facebook.

«Όσο κλισέ και αν ακούγεται, μας κόπηκε η ανάσα. Ήταν πραγματικά μια στιγμή δέους» δήλωσε στη DailyMail ο νεογνολόγος William Binder.

Ο Sila γεννήθηκε πρόωρα, στον έκτο μήνα της κύησης. Οι γιατροί έπρεπε να κάνουν καισαρική τομή στη μητέρα του και καθώς άνοιξαν την κοιλιά έκπληκτοι παρατήρησαν ότι ο αμνιακός σάκος ήταν άθικτος, δηλαδή ο πλακούντας και ο ομφάλιος λώρος βρίσκονταν ακόμη μέσα σε αυτόν και το μωράκι εξακολουθούσε να αναπνέει μέσω της μητέρας του.

Στις εικόνες βλέπουμε το μωρό κουλουριασμενό στον αμνιακό σάκο με τα μικροσκοπικά του χέρια και το ένα πόδι να είναι ορατά.

Συνήθως ο αμνιακός σάκος διαλύεται μόνος του κατά τη διάρκεια της γέννας – είναι αυτό που λέμε «έσπασαν τα νερά» ή κατά τη διάρκεια μιας καισαρικής ο γιατρός ανοίγει τον αμνιακό σάκο και βγάζει το νεογνό. Οι πιθανότητες πάντως ο αμνιακός σάκος να είναι εντελώς άθικτος είναι «εξαιρετικά σπάνιο», τονίζουν οι γιατροί!

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, βέβαια, ο αμνιακός σάκος έσπασε και ο μικρός Sila ήρθε και… επισήμως στον κόσμο, αρχίζοντας να αναπνέει μόνος του!

https://www.youtube.com/watch?v=kPVKFGldqf4

Exit mobile version