Μητέρα μοιράζεται απίστευτη φωτογραφία με τον πλεγμένο ομφάλιο λώρο των διδύμων κοριτσιών της

Μια μητέρα δίδυμων κοριτσιών, της οποίας είχαν πει ότι τα μωρά είχαν ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης, μοιράζεται αυτή την απίστευτη φωτογραφία με τους μπλεγμένους ομφάλιους λώρους των υγιέστατων σήμερα κοριτσιών!

Οι γιατροί είχαν πει στην Kate Lucas κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της ότι τα μωρά που περίμενε ήταν Μονοχοριακά – Μονοαμνιακά και ήταν αδύνατο να επιβιώσουν. Αυτό σημαίνει ότι τα δίδυμα μοιράζονταν τον ίδιο αμνιακό σάκο μέσα στην μήτρα της μητέρας τους – μοιράζονταν τον πλακούντα αλλά με ξεχωριστούς ομφάλιους λώρους με αποτέλεσμα να μπλεχτούν γύρω από τα κορίτσια.

Σε αυτή την περίπτωση ο κίνδυνος αποβολής ή τα νεογέννητα να γεννηθούν με εγκεφαλική παράλυση λόγω έλλειψης οξυγόνο, είναι ιδιαίτερα αυξημένος

Οι δίδυμες τελικά – Harper και Cleo – γεννήθηκαν στην Αυστραλία με βάρος 1,800 κιλά και 1,300 αλλά τώρα είναι οχτώ χρονών και χαίρουν άκρας υγείας. Η μαμά τους μοιράζεται τώρα την ιστορία της για να εμπνεύσει άλλες μητέρες και να δώσει δύναμη σε όσες τυχόν βιώνουν παρόμοια κατάσταση.

Στο blog της κάνει λόγο για «θαύμα». «Ο γιατρός μου είπε ότι τα μωρά ήταν Μονοχοριακά – Μονοαμνιακά κάτι που οφείλεται στη διάσπαση των αυγών 8-13 ημέρες μετά τη γονιμοποίηση. Μάλιστα το ποσοστό επιβίωσης ήταν περίπου στο 50 με 70%.», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τελικά η Kate μπήκε στο νοσοκομείο στις 28 εβδομάδες κύησης για καθημερινό έλεγχο ενώ η προγραμματισμένη καισαρική τομή της έγινε μετά την 32η εβδομάδα. Ακολούθησε μακροχρόνια παραμονή στο μαιευτήριο για την ίδια αλλά και για τα κοριτσάκια της στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών. Κατάφεραν όμως και βγήκαν νικήτριες και διέψευσαν τους πάντες!

Exit mobile version