bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Πώς πρέπει να πλένετε συγκεκριμένα φρούτα και λαχανικά

Το καλό πλύσιμο των λαχανικών είναι απαραίτητο για να προφυλάξετε την υγεία σας ενώ ακόμη πιο προσεκτικοί πρέπει να είστε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Κάποια από αυτά τα καταναλώνουμε ακόμη και ωμά οπότε το πλύσιμό τους θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Δείτε οδηγίες για μερικά…

1. Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Βάλτε τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά σε ένα μπολ με κρύο νερό και λίγο ξύδι για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια φροντίστε για το ξέπλυμα τους κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό για να αφαιρέσετε οποιαδήποτε βρωμιά ή μικρόβια που έχουν παγιδευτεί στα φύλλα τους.

2. Καυτερές πιπεριές
Αυτό που πρέπει να προτιμάτε στο πλύσιμο των κόκκινων πιπεριών είναι να φοράτε γάντια καθώς τα φυσικά έλαια της πιπεριάς μπορεί να κάψουν το δέρμα και τα μάτια σας.

3.  Φράουλες, σταφυλιά, μούρα

Για τα φρούτα και λαχανικά που έχουν μαλακό περίβλημα και έχουν πόρους στην επιφάνειά τους όπως τα σταφύλια, τα μούρα, οι φράουλες να χρησιμοποιήσετε αντί για ξίδι, χυμό λεμονιού για να μην αλλοιωθεί η γεύση τους.

Facebook Share  X Share  Στείλε με email  Print