Είναι από τα λαχανικά που μόνο ωφέλιμα είναι για την υγεία, καθώς διαθέτει πλήθος πολύτιμων θρεπτικών συστατικών, με ευεργετικές ιδιότητες. Γι’ αυτό, όχι τυχαία, το αποκαλούν και η… κόκκινη υπέρ-τροφή!
Αν δεν το έχετε εντάξει στη διατροφή σας ή τρώτε παντζάρι εδώ κι εκεί, δείτε παρακάτω πέντε από τα οφέλη του, για να το κάνετε σύντομα.
- Μειώνουν την αρτηριακή πίεση. Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική βρετανική έρευνα, αρκούν 250 ml χυμού παντζαριών για τη μείωση της.
- Αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας
- Τονώνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου
- Προλαμβάνουν τη δυσκοιλιότητα, ενώ το παντζάρι ενδείκνυται για όσους υποφέρουν από αιμορροΐδες.
- Ωφελούν το δέρμα και το προστατεύουν από την πρόωρη γήρανση, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες αποτελεσματικά