Το γιαούρτι αρκετοί είναι εκείνοι που το έχουν συνδέσει στο μυαλό τους με την περίοδο που κάνουν δίαιτα ή ως μία ιδανική επιλογή για κάτι ελαφρύ το βράδυ. Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα παραπάνω δύο.
Εκτός από ασβέστιο και πρωτεΐνες, μία μερίδα γιαουρτιού περιέχει επίσης τα λεγόμενα «καλά» βακτήρια τα οποία υποστηρίζουν την καλή λειτουργία του εντέρου και του ανοσοποιητικού, βελτιώνουν την πέψη και προστατεύουν από την κατάθλιψη.
Μάλιστα, σύμφωνα με σχετικές έρευνες υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να τρώει κανείς γιαούρτι. Δείτε παρακάτω τρεις από αυτούς
1. Σύμφωνα με αρκετές έρευνες, η τακτική κατανάλωση γιαουρτιού και γαλακτοκομικών προϊόντων χαμηλής περιεκτικότητας σε λίπος, προστατεύει από τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2.
2. Σχετικές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση γιαουρτιού επί τέσσερις εβδομάδες ωφελεί τον εγκέφαλο.
3. Τα προβιοτικά του γιαουρτιού μειώνουν τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού σε ανθρώπους που έτρωγαν μόνο δύο μερίδες την εβδομάδα.