Τα μακαρόνια σε διάφορες παραλλαγές είναι ένα αγαπημένο φαγητό των περισσότερων οικογενειών εβδομαδιαίως. Όσο συχνά, όμως, μαγειρεύουμε μακαρόνια, τόσο συχνά κάνουμε ένα πολύ συνηθισμένο λάθος με το βρασμένο νερό. Αν μαγειρεύετε συχνά μακαρόνια μάλλον πρέπει να συνηθίσετε μια άλλη τακτική.
Το λάθος είναι ότι ρίχνουμε το καυτό νερό από τα μακαρόνια στο νεροχύτη. Αυτό το νερό είναι ουσιαστικά πλέον ένα κολλώδες υγρό το οποίο κάθεται πολύ γρήγορα στα εσωτερικά τοιχώματα των σωλήνων. Και μπορεί να κάθεται γρήγορα αλλά διαλύεται αργά με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος φραξίματος της αποχέτευσης.
Καλό είναι λοιπόν να το αφήνετε να κρυώνει και να το ρίχνετε για παράδειγμα σε μια γλάστρα σας ή στο χώμα της αυλής αν έχετε. Και μπορεί αν μαγειρεύετε μακαρόνια να μην είναι μεγάλο πρόβλημα αλλά αν ρίχνετε συχνά τέτοιο νερό στο νεροχύτη, το σίγουρο είναι ότι δεν του κάνετε καλό.