Οι περισσότεροι τον καφέ – κυρίως τον ελληνικό – τον αποθηκεύουν σε ένα αεροστεγές δοχείο και το τοποθετούν πάνω στον πάγκο της κουζίνας ή σε κάποιο ντουλάπι. Υπάρχουν, όμως, πολλοί – που ειδικά το καλοκαίρι – βάζουν τον καφέ στο ψυγείο.
Θεωρούν πως με αυτό τον τρόπο διατηρούν τον καφέ περισσότερο καιρό φρέσκο, ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού που έχει ζέστη. Η αλήθεια είναι πως ο καφές από τη στιγμή που τον ανοίγετε, για να μην χάσει το άρωμά του, θα πρέπει να αποθηκεύεται σε σκιερό και δροσερό μέρος, ειδικά την περίοδο που έχει ζέστη.
Και για το λόγο αυτό πολλοί επιλέγουν τη λύση του ψυγείου, που όμως δεν είναι η ιδανική αν δεν γίνει με τον σωστό τρόπο. Οι χαμηλές θερμοκρασίες του ψυγείου, επίσης, επηρεάζουν το άρωμα και τη φρεσκάδα του ψυγείου. Γι’ αυτό καλό είναι να το αποφεύγετε ως λύση.
Το καλύτερο είναι να αγοράζετε μικρές συσκευασίες καφέ, ώστε να μην χρειάζεται πολύς καιρός μέχρι να τον καταναλώσετε.