Υπάρχουν μερικά κλασικά προβλήματα με τη σαλάτα ειδικά όταν την φτιάχνουμε στο σπίτι.
Συχνά θέλουμε να φτιάξουμε νωρίτερα από το σερβίρισμα τη σαλάτα, αλλά αυτό που μας προβληματίζει, είναι κατά πόσο θα μοιάζει με φρεσκοκομμένη και δεν θα αρχίσει να παίρνει υγρασία από το ψυγείο, όπου θα τη βάλουμε. Ωστόσο, υπάρχει ένα μικρό μυστικό και ιδιαίτερα αποτελεσματικό.
Αν, λοιπόν, θέλετε να ετοιμάσετε τη σαλάτα αρκετή ώρα πριν το φαγητό υπάρχει ένα μυστικό. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να μη βάλετε σε αυτήν το λάδι και το αλάτι. Τα ρίχνετε μόνο όταν είναι να τη σερβίρετε. Ενώ στο ψυγείο την τοποθετείτε σκεπασμένη.