Κόβετε το τυρί, το φυλάσσετε στο ψυγείο, αλλά αυτό στο τέλος μέχρι να το καταναλώσετε, ξεραίνεται. Μάλιστα, κάποια είδη τυριών ξεραίνονται γρηγορότερα.
Κι, όμως, υπάρχει ένα κόλπο που βοηθά να μην ξεραθεί το τυρί. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να τρίψετε πάνω σε αυτό λίγο λάδι ή βούτυρο.
Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσετε το βούτυρο, πιέστε το βαθιά μέσα στις ρωγμές και τρίψτε το στις διαχωρισμένες άκρες.
Το συγκεκριμένο κόλπο είναι πιο αποτελεσματικό στα σκληρά τυριά με κερί.