Κι αυτό γιατί χρησιμοποιούμε ένα μέρος στη σαλάτα και θέλουμε να κρατήσουμε το υπόλοιπο για άλλη μέρα αλλά αυτό δεν διατηρείται. Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να το κρατήσετε σαν φρέσκο για έως και δύο εβδομάδες. Αρχικά θα πρέπει να πλύνεις το μαρούλι πολύ καλά, ιδανικά να το βάλεις και σε ένα μπολ με κρύο νερό και αρκετό ξίδι. Αφού το κάνεις 2-3 πλυσίματα, άπλωσε τα φύλλα του σε μια καθαρή πετσέτα.
Μόλις φύγουν τα πολλά νερά τυλίξτε τα φύλλα με χαρτί κουζίνας και τοποθετήστε τα με αυτόν τον τρόπο σε τάπερ ή σε ειδικά σακουλάκια τροφίμων αεροστεγή. Τα γνωστά με zip lock.