Στην κουζίνα υπάρχουν πολλά μυστικά. Άλλα μικρά και άλλα μεγάλα.Άλλα γνωστά και άλλα άγνωστα. Είναι, όμως, όλα τους χρήσιμα και τα περισσότερα είναι έξυπνα κόλπα που διευκολύνουν την καθημερινότητά σας στην κουζίνα.
Ένα από αυτά έχει να κάνει με το λεμόνι. Συμβαίνει σε όλους να θέλετε να χρησιμοποιήσετε λίγες σταγόνες από το λεμόνι και να το κόβετε στη μέση. Και να το βάζετε στη συνέχεια στο ψυγείο. Αλλά μέχρι να το χρησιμοποιήσετε ξανά, αυτό έχει ξεραθεί.
Υπάρχει, λοιπόν, ένα μικρό κόλπο με το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγες σταγόνες, χωρίς να χρειαστεί να κόψετε το λεμόνι. Πώς γίνεται αυτό;
Τρυπάτε το φρούτο με ένα μεταλλικό καλαμάκι και πιέζετε στο σημείο αυτό για να στάξουν οι σταγόνες. Μετά βάζετε το λεμόνι στο ψυγείο και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όποτε θέλετε, χωρίς να ξεραθεί.