Τα αυγά αποτελούν μια από τις πιο συνηθισμένες τροφές που αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ ή την λαϊκή αγορά.
Και το πρώτο πράγμα που κάνουν οι περισσότροι όταν επιστρέφουν στο σπίτι είναι να τα βάζουν στο ψυγείο. Μάλιστα, στην πραγματικότητα αυγά μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο από 3-5 εβδομάδες, ενώ δεν συνίσταται η αποθήκευσή του στην κατάψυξη. Επίσης το ωμό ασπράδι αυγού μπορεί επίσης να διατηρηθεί για δυο ώρες σε θερμοκρασία δωματίου, όπως και ο κρόκος. Στο ψυγείο μπορεί να διατηρηθούν από 2-4 ημέρες, ενώ εάν κρατήσετε τον κρόκο ή το ασπράδι ενός αυγού στην κατάψυξη, μπορεί να καταναλωθεί ακόμα και μέσα σε ένα χρόνο.
Είναι σημαντικό, όμως, να θυμάστε ότι υπάρχει μια κίνηση που δεν πρέπει να κάνετε πριν βάλετε τα αυγά στο ψυγείο. Θα πρέπει αφού αγοράσετε τα αυγά να μην τα πλύνετε, γιατί αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί η φυσική επίστρωση που φέρει εξωτερικά το αυγό, θωρακίζοντάς το απέναντι σε βακτήρια. Μπορείτε να τα πλύνετε πριν ακριβώς τα χρησιμοποιήσετε.