Τι να κάνετε αν καήκατε από λάδι κατά το τηγάνισμα

Ατυχήματα στην κουζίνα συμβαίνουν πολύ συχνά. Το πιο συχνό δεν είναι άλλο από το κάψιμο με λάδι την ώρα που τηγανίζουμε. Τι κάνουμε λοιπόν σε αυτήν την περίπτωση;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να εκτιμήσουμε τον βαθμό του εγκαύματος. Παρότι ένα ατύχημα φαντάζει μικρό, μπορεί να αποδειχτεί σοβαρό τελικά. Γι’ αυτό πρέπει να παρατηρήσουμε με προσοχή το έγκαυμα:

Στη συνέχεια:

Στην περίπτωση που το έγκαυμα καλύπτει μια μεγάλη περιοχή του σώματος ή παρατηρήσουμε σημάδια μόλυνσης τότε πρέπει να επισκεφθούμε άμεσα γιατρό.

Πηγές:

  1. https://www.healthline.com/health/burns#firstdegree-burn
  2. https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/burns/diagnosis-treatment/drc-20370545
  3. Φύλλο οδηγιών Sofargen
Exit mobile version