Τι ισχύει με το αντηλιακό που σας περίσσεψε από πέρυσι

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ή όχι;

Αγοράσατε πέρυσι προς το τέλος του καλοκαιριού καινούργιο αντηλιακό, αλλά δεν προλάβατε να το χρησιμοποιήσετε όλο. Και φέτος το βρήκατε και αναρωτιέστε – όπως σχεδόν όλοι – αν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.

Η αλήθεια είναι πως σε ένα παλιό αντηλιακό μπορεί να έχει αλλοιωθεί η σύστασή του και να μην παρέχει απόλυτη προστασία, ενώ μπορεί επίσης να προκαλέσει ερεθισμό στις ευαίσθητες επιδερμίδες. Επίσης, η έκθεση του σε υψηλές θερμοκρασίες καθώς και η επαφή του με την άμμο μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη βακτηρίων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα αντηλιακό δεν θα πρέπει να το χρησιμοποιούμε πέρα από την αναγραφόμενη ημερομηνία στην ετικέτα του προϊόντος. Τα αντηλιακά προϊόντα σχεδιάζονται με τέτοιο τρόπο, ώστε η δράση τους να διαρκεί τρία χρόνια.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αντηλιακό που είχατε αγοράσει πέρυσι, αρκεί όμως αυτό να μην είχε εκτεθεί στον ήλιο και σε υψηλές θερμοκρασίες.

Ωστόσο, αν διαπιστώσετε ότι έχει διαφορετική υφή, περίεργη μυρωδιά ή χρώμα, θα πρέπει να το πετάξετε.

Αν τώρα αγοράσετε, φέτος, καινούργιο αντηλιακό και δεν το χρησιμοποιήσετε όλο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε του χρόνου. Αρκεί, όμως, να το αποθηκεύσετε σωστά. Θα πρέπει, λοιπόν, να το αποθηκεύσετε με το καπάκι σφιχτά κλειστό, σε θερμοκρασία δωματίου και σε σημείο χωρίς υγρασία.

Exit mobile version