H σωστή οργάνωση του ψυγείου και η αποθήκευση όσων τοποθετούνται εκεί είναι πρωταρχικής σημασίας για τη διατήρηση των τροφών, ώστε να μην χαλάνε και βάζουμε έτσι σε κίνδυνο την υγεία μας.
Όπως είχε τονίσει η Michele Bosevski του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Ασφάλειας Τροφίμων, υπάρχει κάτι που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν.
«Το μόνο πράγμα στο οποίο πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός είναι τα μήλα… Παράγουν ένα αέριο αιθυλενίου, το οποίο όταν κυκλοφορεί ανάμεσα σε άλλα φρούτα και λαχανικά, τα κάνει να ωριμάζουν και να χαλούν γρηγορότερα», είχε δηλώσει.
Ο σωστός τρόπος αποθήκευσης των μήλων στο ψυγείο είναι μέσα σε σακούλα που σφραγίζει, προτείνοντας μάλιστα να βάζουμε ένα μήλο μέσα στα κρεμμύδια μας: «Μόνο ένα μήλο και θα κάνει τα κρεμμύδια να μη βλαστίζουν, εδώ το αέριο αιθυλενίου έχει πραγματικά θετική δράση», τονίζει.