Ωστόσο, η έμφαση πρέπει να δίνεται στις μερίδες που καταναλώνουμε αντί να επικεντρωνόμαστε αποκλειστικά στις θερμίδες.
Υπάρχουν φρούτα που προσφέρουν πολύ χαμηλές θερμίδες. Ας δούμε τρία από αυτά…
- Καρπούζι: Το καρπούζι αποτελείται κατά 92% από νερό. Μια μικρή φλιτζάνι καρπούζι κομμένο σε κύβους περιέχει μόλις 37 θερμίδες. Είναι πλούσιο σε ένα πολύτιμο αντιοξειδωτικό στοιχείο που ονομάζεται λυκοπένιο.
- Φράουλες: Ένα φλιτζάνι φράουλες κομμένες στη μέση περιέχει 49 θερμίδες. Επιπλέον, παρέχει τρία γραμμάρια φυτικών ινών, βιταμίνη C και μαγγάνιο.
- Ροδάκινα: Ένα μέσου μεγέθους ροδάκινο περιέχει περίπου 58 θερμίδες. Επιπλέον, παρέχει πάνω από δύο γραμμάρια φυτικών ινών ανά μερίδα, καθώς και βιταμίνες Α και C.
Συμπερασματικά, ενώ πρέπει να είμαστε ενήμεροι για τις θερμίδες που προσλαμβάνουμε, δεν πρέπει να αγνοούμε τα οφέλη των θρεπτικών συστατικών που παρέχουν τα φρούτα, εντός μιας ισορροπημένης διατροφής.