Τα παιδιά σε βγάζουν από τα ρούχα σου; Έτσι, θα παραμείνεις ψύχραιμη

Δεν χρειάζεται να γίνεις… Βούδας, υπάρχουν και πιο απλές λύσεις

Αυτή η περίοδος είναι δύσκολη για όλους. Και η δεύτερη καραντίνα μάς βρίσκει κλεισμένους στο σπίτι μαζί με τα παιδιά και πολλές μαμάδες θα πρέπει επιπλέον να εργάζονται. Κάτι που μόνο εύκολο δεν το λες.

Η ψυχραιμία εύκολα μπορεί να χαθεί και τα παιδιά ευκολότερα να σε βγάζουν από τα ρούχα σου. Ωστόσο, όπως τονίζουν και οι ειδικοί, για να καταφέρεις να μην χάνεις τον έλεγχο, πρέπει να δείχνεις μία συνέπεια.

Και σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν κάποια «κλειδιά», που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις ψύχραιμη, ακόμη και να σου μοιάζει δύσκολο.

Δείτε παρακάτω κάποια από αυτά:

  1. Επικεντρώσου σε πράγματα, που έχουν αξία. Που σημαίνει ότι δεν αξίζει να μπαίνεις σε μία καθημερινή διαμάχη και κόντρα με το παιδί, για πράγματα που ναι μεν έχουν τη σημασία τους, αλλά δεν αξίζει να τα υπερεκτιμάμε. Αν για παράδειγμα, δεν φτιάξει το κρεβάτι του μία μέρα, δεν χάλασε και ο κόσμος. Δώσε τόπο στην οργή…
  2. Το παιδί έχει ανακαλύψει τα κουμπιά σου και ξέρει πώς να σε χειρίζεται. Ξέρει τι είναι αυτό που σε ενοχλεί και πολλές φορές, επιδιώκει να σε εξωθήσει σε μία έκρηξη. Γι’ αυτό, λοιπόν, δεν θα πρέπει να «πέφτεις» σε μία ενδεχόμενη παγίδα.
  3. Πρόσεχε τη διατροφή σου. Ειδικά, τώρα που μένεις στο σπίτι και ενδεχομένως θέλεις όλο και κάτι να τσιμπολογάς, θα πρέπει να τρως όσο το δυνατόν, υγιεινά. Και μπορεί να σου ακούγεται παράξενο, αλλά πολλές φορές, τα ξεσπάσματά μας και η έλλειψη ψυχραιμίας, οφείλονται στην κακή διατροφή. Όταν δεν τρώμε σωστά, επηρεάζονται οι ορμόνες μας. Η σωστή διατροφή, ευθυγραμμίζει τις ορμόνες, που σημαίνει ότι έχουμε λιγότερες ψυχολογικές μεταπτώσεις.
  4. Συζήτησε με τα παιδιά. Είναι αρκετά έξυπνα και μπορούν να κατανοήσουν. Εξήγησε πώς είναι η κατάσταση. Αν εργάζεσαι από το σπίτι, δώσε του να καταλάβει πόσο σημαντικό είναι αυτό και πως δεν το παραμελείς.
Exit mobile version