Ωστόσο, υπάρχει ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι. Και αυτό έχει να κάνει με το τι άλλο αποθηκεύουμε στον ίδιο χώρο/καλάθι με τις πατάτες. Χρειάζεται, λοιπόν, προσοχή, να μην βάζουμε μαζί πατάτες και κρεμμύδια.
Γιατί όμως δεν πρέπει να τα αποθηκεύουμε μαζί; Ο λόγος είναι ότι τα κρεμμύδια περιέχουν περισσότερα υγρά στοιχεία και συγκεκριμένα ανήκουν στα λαχανικά που εκπέμπουν αιθυλένιο. Αυτό το αέριο ουσιαστικά επιταχύνει τη διαδικασία ωρίμανσης των γειτονικών κονδύλων και θα κάνει τις πατάτες να σαπίσουν γρηγορότερα