Από τα πλέον συνηθισμένα πράγματα που συμβαίνουν όταν βράζετε το αυγό, είναι να σπάσει κατά τη διάρκεια του βρασίματος ή να ραγίζει το τσόφλι. Και αυτό έχει την εξήγησή του, μιας και οφείλεται σε ένα λάθος που κάνουν όλοι. Ποιο είναι αυτό;
Βγάζετε το αυγό από το ψυγείο και κατευθείαν το βράζετε.
Το μυστικό εδώ είναι πως πριν βράσεις το αυγό, θα πρέπει να έχει θερμοκρασία δωματίου. Που σημαίνει θα πρέπει να έχει μείνει εκτός ψυγείου περίπου 20 με 30 λεπτά.
Αφού πάρει τη θερμοκρασία, το βάζετε στο νερό που βράζει προσεκτικά με ένα κουταλάκι. Δεν το αφήνετε κατευθείαν στο μπρίκι ή κατσαρολάκι γιατί με την πτώση, μπορεί να σπάσει.