Ωστόσο χρειάζεται κι αυτό τη δική του προσοχή και να τηρούμε μερικούς κανόνες ώστε τα τρόφιμα να διατηρούνται σωστά. Μερικές καθημερινές συνήθειες που πολλοί ακολουθούμε είναι λάθος και καλό είναι να τις αλλάξουμε.
Δείτε παρακάτω τέσσερις κανόνες που πρέπει να τηρείτε…
- Μη βάζετε τρόφιμα σε ανοιχτά σκεύη. Είναι πιο επιρρεπή σε μολύνσεις από άλλα φαγητά και απορροφούν μυρωδιές από άλλα τρόφιμα.
- Ρυθμίστε το ψυγείο σας σε θερμοκρασία μεταξύ 1°C και 4°C, ώστε το φαγητό να διατηρείται στους 5°C ή χαμηλότερα.
- Μην παραγεμίζετε το ψυγείο, κάνει κακό στα τρόφιμα. Αν είναι πολύ γεμάτο ο αέρας δεν μπορεί να κυκλοφορήσει, γεγονός που επηρεάζει την κατανομή της θερμοκρασίας στο θάλαμο.
- Ποτέ μην βάζετε ζεστό φαγητό στο ψυγείο, καθώς θα προκαλέσει αύξηση της συνολικής θερμοκρασίας και μπορεί να οδηγήσει σε τροφική δηλητηρίαση και αλλοίωση των τροφίμων.