Όπως έχουν δείξει σχετικές έρευνες, το σφουγγάρι των πιάτων αποτελεί εστία μικροβίων και το ίδιο είναι ένα από τα πιο «επικίνδυνα» αντικείμενα του σπιτιού για μολύνσεις και ιούς, αν δεν τηρείτε τους κανόνες υγιεινής και δεν το αντικαθιστάτε συχνά.
Μάλιστα, όπως εξηγούν οι ειδικοί, από την επιφάνειά του περνούν πάνω από 10 εκατομμύρια βακτήρια! Γι’ αυτό και θα πρέπει να το απολυμαίνετε τακτικά. Αλλά και σωστά.
Δείτε, λοιπόν, παρακάτω έναν τρόπο για να καθαρίσετε το σφουγγάρι των πιάτων γρήγορα και κυρίως σωστά.
Αρχικά ξεπλύνετε καλά το σφουγγάρι με κρύο νερό και απορρυπαντικό πιάτων και αφού το στραγγίξετε, βάλτε το σε ένα μπολ το οποίο προηγουμένως έχετε γεμίσει με κρύο νερό.
Στη συνέχεια, τοποθετήστε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων και αφήστε το εκεί για 2-3 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία. Όταν το βγάλετε, το αφήνετε να κρυώσει και το χρησιμοποιείτε, αν θέλετε.