Το ξέρουμε, φαίνεται εύκολη διαδικασία το να βράσεις ένα αυγό. Αλλά δεν είναι και αλήθεια, αφού πολλές φορές ενώ βράζετε ένα αυγό, μπορείτε να έχετε κάποιο «ατύχημα», όπως το να σπάσει. Άλλες φορές, μπορεί να λείπει από αυτό η νοστιμιά. Κι άλλες φορές δεν βγαίνει όπως το θέλετε, μελάτο ή σφιχτό.
Ωστόσο, και το βράσιμο ενός αυγού έχει τα μυστικά του και παρακάτω σας έχουμε μία έξυπνη τακτική. Δείτε ποια είναι αυτή:
Βάλτε το νερό στην κατσαρόλα.
Τοποθετήστε ένα μικρό σουρωτήρι στην ίδια κατσαρόλα.
Σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήστε να πάρει μια βράση.
Προσθέστε τον επιθυμητό αριθμό των αυγών στο σουρωτήρι, σκεπάστε και μαγειρέψτε για 6 λεπτά (μελάτα) ή για 11 λεπτά (βραστά).
Αμέσως μετά αφαιρέστε και τοποθετήστε τα αυγά σε ένα μπολ με παγωμένο νερό. Αν το κάνετε αυτό, θα τα καθαρίσετε στη συνέχεια πολύ πιο εύκολα.
Όποιο αυγό κι αν προτιμάτε, αυτή την τεχνική θα την λατρέψετε!