Πολλοί άνθρωποι έσπευσαν λόγω κορονοϊού να δημιουργήσουν μεγάλο απόθεμα όχι μόνο τροφίμων αλλά και άλλων προϊόντων προσωπικής υγιεινής και φροντίδας. Εκτός από τα χαρτιά υγείας δεν είναι λίγοι εκείνοι που αγόρασαν σαμπουάν, οδοντόκρεμες ακόμη και κρέμες αποτρίχωσης σε μεγάλες ποστότητες ώστε να μην χρειαστεί για καιρό να πάνε σούπερ μάρκετ.
Ωστόσο, όπως τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, τα προϊόντα για τη φροντίδα του δέρματος και τα καλλυντικά δεν διαρκούν για πάντα. Αφού ανοιχτεί η συσκευασία, το ρολόι αρχίζει να μετρά αντίστροφα. Η έκθεση στον αέρα, το φως, και τα βακτήρια μπορεί να τα φθείρει και να μειώσει την αποτελεσματικότητα τους.
Για παράδειγμα ένα σαμπουάν κατά της πιτυρίδας να μην λειτουργήσει. Άλλες φορές, όμως, ένα προϊόν που έχει λήξει μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό ή να προκαλέσει άλλα προβλήματα, όπως και με τη χρήση του ληγμένου, που αν δεν το προσέξετε μπορεί να καταλήξετε καμένοι από τον ήλιο. Γι’ αυτό το λόγο, το να ελέγχετε τα προϊόντα σας μια ή δύο φορές το χρόνο, μπορεί να σας βοηθήσει να επαληθεύσετε το απόθεμα σας και να κρατήσετε τα πράγματα στο μπάνιο σας καθαρά και συμμαζεμένα.
Σύμφωνα, λοιπόν, με το cleanmyspace.com θα πρέπει να προσέχουμε τα εξής σχετικά με τα προϊόντα περιποίησης και υγιεινής.
Διάρκεια ζωής
Σαμπουάν, μαλακτικά και προϊόντα styling μαλλιών: Διάρκεια ζωής 1-2 χρόνια αφού ανοιχθούν, 3 έτη αν παραμείνουν σφραγισμένα.
Σφουγγάρια μπάνιου: Διάρκεια ζωής 7 εβδομάδες. Αυτός ο χρόνος μπορεί φαίνεται πολύ λίγος, αλλά το υγρό περιβάλλον και όλες οι τρύπες του σφουγγαριού είναι οι καλύτερες φωλιές για τις ανάπτυξη καλώντας τα βακτηρίων.
Οδοντόκρεμα: Ελέγξτε την ημερομηνία λήξης, που αναγράφεται στις οδοντόκρεμες που περιέχουν φθόριο. Διαρκούν συνήθως 2 χρόνια μετά την κατασκευή τους.
Στοματικό διάλυμα: Διάρκεια ζωής 3 έτη από την ημερομηνία παρασκευής.
Σαπούνι: Διάρκεια ζωής 3 χρόνια, σύμφωνα με τους κατασκευαστές. Ισχύει τόσο για τις μπάρες όσο και για τα υγρά σαπούνια.
Αποτριχωτική Κρέμα: Διάρκεια ζωής μέχρι 6 μήνες από το άνοιγμα και μέχρι δύο χρόνια όταν δεν έχει ανοιχτεί.