Η αλήθεια είναι πως την περίοδο της καραντίνας, πολλές νοικοκυρές επιλέγουν να φτιάχνουν μόνες το ψωμί, μιας και έχουν πλέον αρκετό ελεύθερο χρόνο. Κι επειδή φτιάχνουν μπόλικο και θέλουν να το κρατήσουν για περισσότερο καιρό, η καλύτερη λύση είναι να το καταψύξετε, όπως κάνετε με άλλα τρόφιμα.
Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να το κάνετε:
Ο καλύτερος τρόπος είναι να το κόψετε σε μικρά κομμάτια ή σε φέτες και να το βγάζετε από την κατάψυξη, για την ημέρα που θα το χρειάζεστε.
Το τυλίγετε, λοιπόν, καλά με μεμβράνη τροφίμων και απλά το βάζετε στην κατάψυξη. Αυτό ισχύει και με το ψωμί που έχετε αγοράσει από το φούρνο.
Για να το αποψύξετε, μπορείτε να το καταβρέξετε με λίγο νερό και να το βάλετε το στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 20 λεπτά. Εναλλακτικά, μπορείτε να το βγάλετε από την κατάψυξη το προηγούμενο βράδυ και να το βάλετε στη συντήρηση του ψυγείου.