Αυξητική στήθους με την τεχνική Subfacial

Η αυξητική στήθους είναι μια από τις τρεις πιο διαδεδομένες επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής. Ο μαστός άλλωστε συμβολίζει την θηλυκότητα και την γονιμότητα και κατ’ επέκταση αποτελεί κομμάτι της ταυτότητας κάθε γυναίκας.

Αυξητική στήθους με την τεχνική Subfacial

Η τεχνική που θα επιλέξει ο πλαστικός χειρουργός πάντα σε συνεννόηση με την υποψήφια, εξαρτάται από το πρόβλημα και από τον σωματότυπο της ίδιας της γυναίκας. Υπάρχουν διαφορετικές μέθοδοι, ανάλογα με τον τρόπο που θα τοποθετηθεί το ένθεμα.

Η αυξητική στήθους Subfacial είναι μια από τις πλέον σύγχρονες. Χαρίζει ένα φυσικό αποτέλεσμα τόσο στην όψη όσο και στην αφή. Στην συγκεκριμένη τεχνική τα ενθέματα τοπετούνται κάτω από την περιτονία του θωρακικού μυός. Η επέμβαση πραγματοποιείται υπο γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου δύο ώρες.

Ποια τα πλεονεκτήματα της τεχνικής;

Με την τεχνική Subfacial:

Ποια τα είδη ενθεμάτων;

Τα ενθέμα χωρίζονται σε δυο κατηγορίες. Σε αυτά που περιέχουν φυσιολογικό ορό και σε αυτά που περιέχουν σιλικόνη. Να τονίσουμε πως και τα δυο είδη είναι ασφαλή (πιστοποιημένα από το FDA, την Ε.Ε. και τον ΕΟΦ), δεν προκαλούν αλλεργίες και δεν επηρεάζουν τους γαλακτοφόρους αδένες. Τα ενθέματα σιλικόνης χωρίζονται σε στρογγυλά και ανατομικά ή σταγονοειδή.

Ξεχωριστή κατηγορία αποτελούν τα ενθέματα σιλικόνης (γερμανικής εταιρείας). Τα συγκεκριμένα ενθέματα πλεονεκτούν έναντι των υπολοίπων, διότι προσφέρουν ίδιο όγκο με 30% χαμηλότερο βάρος. Έτσι, το σχήμα του στήθους δεν παρουσιάζει πτώση με την πάροδο των ετών.

Πώς επιλέγεται το μέγεθος του ενθέματος στην αυξητική στήθους;

Κατά την επίσκεψη στον πλαστικό χειρουργό, η υποψήφια θα συζητήσει με τον γιατρό και ανάλογα με τον σωματότυπό της εκείνος ως ειδικός θα τη βοηθήσει να αποφασίσει σωστά για το μέγεθος του ενθέματος. Άλλωστε στόχος είναι ένα φυσικό αποτέλεσμα, συμμετρικό με το υπόλοιπο κορμί, που θα αναδείξει καλύτερα την θηλυκότητά της.

Πόσο πιθανό είναι να χρειαστεί να αλλαχθούν τα ενθέματα μετά την αυξητική στήθους;

Τα ενθέματα που χρησιμοποιούνται υπόκεινται σε συνεχείς ελέγχους ώστε να εξασφαλιστεί η μακροχρόνια – εφόρου ζωής διάρκειά τους. Έτσι, οι περιπτώσεις που θα χρειαστούν αλλαγή είναι περιορισμένες. Για παράδειγμα:

Οι περιπτώσεις ρήξης του ενθέματος ή σχηματισμού κάψας είναι σπάνιες.

Πότε θα δει η γυναίκα το τελικό αποτέλεσμα μέτα την επέμβαση;

Στο στήθος αρχικά υπάρχει ήπιο οίδημα και το ένθεμα δεν έχει λάβει την τελική του θέση. Μέσα σε ένα διάστημα 3-6 μηνών το τελικό αποτέλεσμα της επέμβασης είναι ορατό. 

Για περισσότερες πληροφορίες: www.kallisti-medical.gr

 

Exit mobile version