Διανύουμε το δεύτερο lockdown και πολλά ζευγάρια δουλεύουν από το σπίτι που σημαίνει ότι περνούν όλη τη μέρα μαζί. Και στο σπίτι είναι και τα παιδιά, μιας και στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, έκλεισαν και τα σχολεία.
Αν δούμε τη θετική πλευρά της όλης κατάστασης, η νέα παραμονή στο σπίτι είναι μια καλή ευκαιρία για τα μέλη μιας οικογένειας να αναπληρώσουν τον χαμένο χρόνο και να έρθουν πιο κοντά. Ακόμη και να… ξανασυστηθούν.
Ωστόσο, έχει και τα αρνητικά. Όπως τονίζουν οι ειδικοί, μπορεί να φέρει νεύρα, ξεσπάσματα, εντάσεις, ακόμη και να δημιουργήσει κρίση στη σχέση ενός ζευγαριού. Για να μην περάσει, λοιπόν, κρίση η σχέση σας, δείτε παρακάτω κάποιες χρήσιμες συμβουλές για να την αποφύγετε.
Κάντε περισσότερες αμοιβαίες υποχωρήσεις
Αν προ κορονοϊού κάνατε αμοιβαίες υποχωρήσεις, τώρα πρέπει να κάνετε περισσότερες. Η όλη ιστορία δεν είναι εύκολη για κανέναν και αυτό θα πρέπει να έχετε κατά νου, όταν πάτε να νιώσετε πως κανείς δεν σας καταλαβαίνει τι περνάτε. Σε αυτή τη φάση, όλοι – λιγότερο ή περισσότερο – βιώνουν το ίδιο. Όπως και το έτερό σας ήμισυ.
Φροντίστε τον εαυτό σας
Αυτό αφορά και τους δύο, άνδρα και γυναίκα. Το γεγονός ότι μένετε στο σπίτι και δεν μετακινήστε έξω για την εργασία σας, δε σημαίνει πως πρέπει να αμελήσετε τον εαυτό σας. Να είστε, δηλαδή, όλη την ημέρα με πιτζάμες, αχτένιστοι – ακόμη και άλουστοι – απεριποίητοι.
Βρείτε χρόνο για εσάς
Η αλήθεια είναι πως και με τα παιδιά στο σπίτι, δεν έχετε χώρο και χρόνο. Ωστόσο, είναι σημαντικό μέσα στην ημέρα να έχετε χρόνο να τον περάσετε μόνοι σας. Γι’ αυτό, φροντίστε τα παιδιά να τηρούν το πρόγραμμα του ύπνου όπως όταν πήγαιναν σχολείο, ώστε μετά να αφιερώσετε τον χρόνο στο σύντροφό σας.