Συχνά μπορεί να παρατηρείτε ότι έχουν μαυρίσει.
Οι πατάτες μετατρέπονται γρήγορα σε καφέ χρώμα όταν εκτίθενται στον αέρα, καθώς περιέχουν αρκετή ποσότητα άμυλου. Η διαδικασία της οξείδωσης λαμβάνει χώρα όταν το άμυλο έρχεται σε επαφή με το οξυγόνο, με αποτέλεσμα οι πατάτες να αποκτούν γκριζωπό ή καφέ χρώμα. Παρόλο που είναι απολύτως ασφαλείς για κατανάλωση, γίνονται λιγότερο ελκυστικές.
Η πιο απλή (και συνηθισμένη) μέθοδος για να προστατεύσετε τις πολύτιμες σας πατάτες από το μαύρισμα είναι να χρησιμοποιήσετε κρύο νερό. Όταν τα κομμένα κομμάτια πατάτας τοποθετούνται σε νερό, ή ακόμη και σε ένα μπολ με παγάκια μέσα στο ψυγείο, η διαδικασία οξείδωσης επιβραδύνεται.
Συμβουλή! Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα κομμένα ή αποφλοιωμένα κομμάτια πατάτας σε κρύο νερό για περίπου 24 ώρες πριν παρατηρηθεί οποιαδήποτε αλλαγή στη δομή ή την υφή τους.