Σίγουρα τα ζυμαρικά σε διάφορες μορφές είναι το αγαπημένο φαγητό για μικρούς και μεγάλους όλες τις εποχές του χρόνου.
Αυτό για το οποίο πολλοί διαφωνούν είναι για το αν τα ζυμαρικά τα τοποθετούμε σε βραστό νερό ή σε κρύο. Υπάρχει τελικά σωστή επιλογή και αν ναι ποια είναι;
Εκπαιδευτές σεφ στο Διεθνές Κέντρο Γαστρονομίας (ICC) στη Νέα Υόρκη συμφώνησαν ότι είναι δυνατόν να μαγειρευτούν τα ζυμαρικά και με κρύο νερό. «Για κάποιον που ετοιμάζει ζυμαρικά στο σπίτι, θα ήταν μια ωραία μέθοδος. Ωστόσο, σε μια κουζίνα εστιατορίου, το μαγείρεμα ζυμαρικών σε κρύο νερό θα χρειαζόταν περισσότερο χρόνο και περισσότερη προσοχή», επισημαίνουν οι σεφ.
Πολλοί από τους σεφ θεωρούν ότι ειδικά τα φρέσκα ζυμαρικά όταν βράζουν σε βραστό από ότι σε κρύο νερό διατηρούν καλύτερα τη γεύση τους. Σε γενικές γραμμές, καταλήγουν ότι η χρήση κρύου νερού εξυπηρετεί μόνο για ξηρά ζυμαρικά και όχι για τα φρέσκα ζυμαρικά.