Το ψυγείο είναι μια από τις συσκευές του σπιτιού που πολλοί αμελούν να καθαρίσουν ή θεωρούν ότι δεν είναι απαραίτητο να γίνει εάν δεν έχει λερωθεί. Κάθε πότε, όμως, πρέπει να καθαρίζεται αυτό;
Ο καθαρισμός του ψυγείου αρκεί να γίνεται κάθε τρεις μήνες αλλά με κάποιες προϋποθέσεις. Στην πραγματικότητα πρέπει να καθαρίζονται καθημερινά οι τυχόν λεκέδες, με ένα πανί ποτισμένο με αντιβακτηριακό σπρέι το οποίο είναι ασφαλές για τα τρόφιμα.
Επίσης, μια φορά την εβδομάδα, φρόντισε να καθαρίζεις ψίχουλα, αποφάγια και υγρά που μπορεί να έχουν πέσει ειδικά αν είχαμε αφήσει κάποιο ωμό κρέας μέσα στο ψυγείο.
Για να μπορείτε να καθαρίζετε συνολικά το ψυγείο 3 έως 4 φορές το χρόνο, είναι σημαντικό επίσης, σε εβδομαδιαία βάση να πετάτε τάπερ με παλιό φαγητό, φρούτα ή λαχανικά που έχουν χαλάσει και κονσέρβες ή συσκευασίες που έχουν παρέλθει την ημερομηνία λήξης.