Αλήθεια, πόσες φορές έχετε προσπαθήσει να ανοίξετε ένα βαζάκι με μαρμελάδα ή κάτι άλλο, αλλά έχει κολλήσει και δε λέει να ανοίξει με τίποτα; Πολλές.
Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να το ανοίξετε πανεύκολα και χωρίς να παλεύετε. Δείτε πώς:
Θα χρειαστείτε τα εξής: ζεστό νερό, ένα μικρό μπολ και μια πετσέτα. Μέσα σε μόλις πέντε λεπτά το καπάκι από το… δύσκολο βάζα θα ανοίξει.
Ξεκινήστε γεμίζοντας το μπολ με ζεστό νερό. Θέλει προσοχή ώστε να μην το βράσετε γιατί μπορεί μετά να σας σπάσει το βάζο από την απότομη αλλαγή θερμοκρασίας. Χρειάζεται απλά να είναι αρκετά ζεστό. Γυρίστε το βάζο σας ανάποδα και βάλτε το στο μπολ με το καπάκι του προς τα κάτω.
Αφήστε το βάζο έτσι για περίπου 5 λεπτά. Συνεχίστε τις δουλειές σας και επιστρέψτε για να ξεκολλήσετε το σκληροτράχηλο καπάκι που σας έχει σπάσει τα νεύρα: Βγάλτε το από το νερό και με την πετσέτα ανοίξτε το καπάκι. Το πρόβλημά σας λύθηκε!