Η σάλτσα ντομάτας είναι γενικώς από τις αγαπημένες πολύ κόσμου και το τέλειο συνοδευτικό στα ζυμαρικά και εννοείται στην πίτσα μαζί με άλλα υλικά. Ωστόσο, ειδικά όταν την φτιάχνετε με φρέσκιες ντομάτες που είναι και αρκετά υγιεινή, νιώθετε αυτή την «ξινίλα» της ντομάτας που συνήθως δεν σου επιτρέπει να χωνέψεις τόσο καλά μετά.
Ωστόσο, υπάρχει ένα και μοναδικό υλικό το οποίο μπορεί να αλλάξει τη γεύση και να «σπάσει» την έντονη οξύτητα της ντομάτας που βάζετε. Θα αλλάξει γενικώς τη γεύση που έχεις στο μυαλό σου για τα μακαρόνια με σάλτσα. Και δεν είναι άλλη από τη ζάχαρη. Μία πρέζα ζάχαρης αρκεί για να γλυκάνει περισσότερο την κόκκινη σάλτσα και η διαφορά είναι αισθητή.