Αυτή όμως η συνήθεια δεν είναι η καλύτερη.
Σύμφωνα με τους ειδικούς στη συντήρηση τροφίμων, οι εναλλαγές στην θερμοκρασία, από το άνοιγμα και το κλείσιμο του ψυγείου έχουν ως αποτέλεσμα να χαλάνε τα αυγά πιο γρήγορα. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να αποθηκεύονται στο πιο ψυχρό κομμάτι.
Ιδανικά μπορείτε να τα βάζετε σε ένα μπολ και να τα τοποθετείτε στο πίσω μέρος του ψυγείου όπου είναι και το πιο ψυχρό. Η ίδια θεωρία υπάρχει και για τα γαλακτοκομικά προϊόντα.