Τρεις συνταγές για εύκολα αλμυρά κέικ για παιδιά

Τα αλμυρά κέικ είναι τα αγαπημένα πολλών παιδιών και είναι μια καλή και εύκολη λύση για το σνακ των παιδιών στο σχολείο ή την παιδική χαρά.

Δείτε τρεις εύκολες συνταγές…

1. Αλμυρό Κέικ με Κολοκύθι και Φέτα

Υλικά:

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

3 κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη

½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

250 γρ. φέτα χοντροτριμμένη

150 γρ. κασέρι τριμμένο

4 αυγά

2/3 φλιτζανιού του τσαγιού κρέμα γάλακτος

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση:

Ρίχνετε σε μια λεκάνη τα κολοκυθάκια, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τον άνηθο και τα πασπαλίζετε με αλάτι. Τα τρίβετε πολύ καλά μεταξύ τους για να μαραθούν λίγο. Προσθέτετε στο αλεύρι και ανακατεύετε. Στη συνέχεια προσθέτετε στο μείγμα αλευριού-κολοκυθιών τη φέτα, το κασέρι, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα ρίχνετε κι αυτά. Ανακατεύετε καλά με τα χέρια ή με το μίξερ χειρός. Αδειάζετε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα για κέικ αλειμμένη με βούτυρο. Αφήνετε το κέικ για περίπου 50′ να ψηθει σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.

2. Αλμυρό κέικ με μανιτάρια

Υλικά:

2 κ.σ. ελαιόλαδο

350 γρ. μανιτάρια σε φέτες

2 κ.γ. θυμάρι ξερό

αλάτι

πιπέρι

150 γρ. ζαμπόν σε κύβους

2 αυγά ελαφριά χτυπημένα

100 γρ. βούτυρο λιωμένο

2-3 κλαράκια ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο

250 γρ. γιαούρτι

350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

60 γρ. τριμμένη γραβιέρα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα. Αλευροβουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 22 εκ. με τρύπα στη μέση και την αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μισά μανιτάρια μαζί με το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Αφαιρούμε τα μανιτάρια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο σουρωτήρι. Προσθέτουμε τη δεύτερη δόση από το ελαιόλαδο, τα υπόλοιπα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και τα σοτάρουμε. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τα βάζουμε μαζί με τα πρώτα στο σουρωτήρι. Σκουπίζουμε το τηγάνι και σοτάρουμε το απάκι μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μαζί με τα μανιτάρια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα αυγά, το βούτυρο, το δεντρολίβανο και το γιαούρτι με ένα σύρμα χειρός και το αφήνουμε στην άκρη. Ανακατεύουμε το αλεύρι με 2 πρέζες αλάτι, το μπέικιν και τα περνάμε από σίτα. Προσθέτουμε σε αυτό, το μείγμα με τα μανιτάρια, το ζαμπόν σε κύβους, το τυρί και ανακατεύουμε καλά για να αλευρωθούν καλά τα υλικά μας. Προσθέτουμε τα στερεά στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα. Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 30 λεπτά ή όταν τρυπάμε με ένα μαχαίρι το κέικ να βγαίνει καθαρό. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.

3. Αλμυρό Κέικ με Γαλοπούλα και Τυριά

Υλικά:

140 γρ. γραβιέρα τριμμένη

200 γρ. κασέρι τριμμένο

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κούπα γάλα φρέσκο

3 αυγά

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

120 γραμμάρια γαλοπούλα καπνιστή κομμένη σε κυβάκια

200 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το γάλα και τα χτυπάμε καλά σαν να κάνουμε ομελέτα. Σε ένα μεγαλύτερο μπολ ρίχνουμε τα τυριά, το αλεύρι, τη γαλοπούλα, το αλάτι, τη ζάχαρη, το μπέικιν, την πάπρικα και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το μίγμα των αυγών με το γάλα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια φόρμα κέικ. Ρίχνουμε μέσα το περιεχόμενο του μπολ με τα υλικά και ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι στα 40 λεπτά αν έγινε. Αν το μαχαίρι βγει χωρίς υπολείμματα ζύμης τότε το κέικ είναι έτοιμο. Αν όχι, τότε το αφήνουμε μερικά λεπτά ακόμη να ψηθεί. Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στη φόρμα του.

Exit mobile version