Τρεις λαχταριστές προτάσεις για δεκατιανό

Η Χρυσή Ζύμη δίνει τη λύση για νόστιμες επιλογές από διαλεχτά υλικά

Για μία εργαζόμενη μητέρα που προσπαθεί να ισορροπήσει το χρόνο της μεταξύ της καριέρας και των παιδιών της, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από έναν σωστό προγραμματισμό. Αν όχι σε όλους τους τομείς που έχουν να κάνουν με τα παιδιά -κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο στην πράξη έτσι κι αλλιώς- τουλάχιστον ως προς την προετοιμασία των γευμάτων τους κατά την διάρκεια της ημέρας, ανάμεσα στα οποία το δεκατιανό και το απογευματινό.

Όταν στο ψυγείο υπάρχουν οι απαραίτητες πρώτες ύλες για την δημιουργία νόστιμων και γευστικών σνακ σε διάφορες εκδοχές και εναλλακτικές, τότε για κάθε παιδί, ακόμη και το πιο απαιτητικό ή «δύσκολο» στο φαγητό του, η κάθε ημέρα της εβδομάδας αποκτά την δική της γεύση! Λίγος χρόνος προετοιμασίας το Σαββατοκύριακο αξίζει την εξοικονόμηση χρόνου και ψυχικής ενέργειας καθ ‘όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Με αυτόν τον τρόπο η δημιουργία σπιτικών γευμάτων και σνακ για τα παιδιά μπορεί να μοιάζει δύσκολη ή χρονοβόρα υπόθεση, ωστόσο, όχι αδύνατη. Αρκεί, βέβαια, να υπάρχει η σωστή βοήθεια! Όπως αυτή που παρέχει η Χρυσή Ζύμη σε όλες τις πολυάσχολες μητέρες, μέσα από την ευρεία γκάμα νόστιμων επιλογών από διαλεχτά υλικά που προσφέρει ως τη σημαντικότερη βάση για τη δημιουργία λαχταριστών σνακ που θα λατρέψουν οι μικροί, αλλά και οι μεγάλοι. Πάρτε μια ιδέα για τρεις εναλλακτικές προτάσεις για νόστιμο και σπιτικό δεκατιανό ή απογευματινό και έχοντας τη σωστή πρώτη ύλη αφήστε τη φαντασία σας να εκπλήξει ευχάριστα τα παιδιά σας.

Κρουασάν

Σίγουρα από τις προτάσεις στις οποίες κανένα παιδί δεν μπορεί ν’ αντισταθεί. Τα Croissants βουτύρου της Χρυσής Ζύμης, ζυμωμένα με εκλεκτό βούτυρο και αέρινη ζύμη με αφράτο σώμα, κάνουν το σπίτι να μοσχομυρίσει μέσα στα μόλις 15′ που χρειάζονται για να αποκτήσουν την χαρακτηριστική χρυσορόδινη κρούστα τους, ενώ ξετρελαίνουν τους πάντες με τη γεύση τους. Σε αυτήν την περίπτωση αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και γεμίστε τα με ό,τι τραβάει η όρεξη του παιδιού σας. Μάλιστα, για τη δημιουργία της γέμισης περάστε λίγο χρόνο με το παιδί σας και εν είδει παιχνιδιού δώστε του την ευκαιρία να δημιουργήσει μόνο του το σνακ που θα απολαύσει.

Η σπιτική μαρμελάδα της γιαγιάς -για να είστε σίγουρες για τα συστατικά και την ποιότητα της- αποτελεί ιδανική γέμιση για ένα γλυκό δεκατιανό ή απογευματινό, ενώ μια ακόμη πιο θρεπτική επιλογή αποτελούν τα φρέσκα φρούτα που σίγουρα ψάχνετε εφευρετικούς τρόπους για να κάνετε τα παιδιά σας να τρώνε σε καθημερινή βάση -μπορείτε να τα συνδυάσετε με μέλι ή ταχίνι, για ένα ακόμη πιο θρεπτικό αποτέλεσμα. Ακόμη, μπορείτε να τα γεμίσετε με το αγαπημένο τυρί κρέμα των παιδιών και βραστή γαλοπούλα -ή να προμηθευτείτε την έτοιμη συσκευασία με 10 Croissants βουτύρου με τυρί κρέμα και γαλοπούλα της Χρυσής Ζύμης για να εξοικονομήσετε ακόμη περισσότερο χρόνο και να έχετε έτοιμο το σνακ του παιδιού σας σε 20 λεπτά. Φυσικά, μην ξεχνάτε και την αγαπημένη σε όλους πραλίνα που λιώνει υπέροχα στα μοσχομυρωδάτα, αφράτα και ζεστά Croissants βουτύρου με πραλίνα φουντουκιού της Χρυσής Ζύμης που μόλις βγήκαν από τον φούρνο, για τους λάτρεις των γλυκών απολαύσεων.

Σπιτικά Τρίγωνα

Αν θέλετε τα παιδιά σας να αδειάζουν όλο το πιάτο του δεκατιανού ή απογευματινού τους γεύματος, τότε δεν έχετε παρά να τους προσφέρετε τραγανά, Σπιτικά Τρίγωνα της Χρυσής Ζύμης με φέτα και κατίκι Δομοκού. Ζυμωμένα με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, με χειροποίητο φύλλο και γέμιση μόνο με εκλεκτά τυριά Π.Ο.Π. και χωρίς συντηρητικά, θα γίνουν το αγαπημένο σνακ των παιδιών σας για κάθε ώρα και περίσταση.

Μίνι Μακεδονίτικα Στριφτάρια

Οι νοικοκυρές της Μακεδονίας φημίζονται και με το παραπάνω για το σπιτικό, χειροποίητο φύλλο που ανοίγουν για τις πίτες τους. Αν συγκαταλέγεστε στις πιο παραδοσιακές μητέρες -που δυστυχώς δεν έχετε το χρόνο να ανοίξετε δικό σας φύλλο- τα Μίνι Μακεδονίτικα Στριφτάρια της Χρυσής Ζύμης θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπες. Με τραγανό φύλλο και χωρίς συντηρητικά, μοιάζουν σαν να τα έχετε φτιάξει μόνες σας. Όσο για τη γέμιση; Μόνο εκλεκτή Φέτα Π.Ο.Π. και μυζήθρα θα ταίριαζαν σε μία τέτοια παραδοσιακή συνταγή που θα ξετρελάνει σίγουρα τα παιδιά σας.

Αν το ζητούμενο, λοιπόν, είναι η ποιότητα και η εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου τότε η Χρυσή Ζύμη θα γίνει η αγαπημένη σας «βοηθός» στην κουζίνα, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να προσφέρετε στα παιδιά σας προϊόντα υψηλής ποιότητας και γευστικού αποτελέσματος που αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, ότι τα παιδιά είναι οι αυστηρότεροι κριτές!

Exit mobile version