Για γερά παιδιά… από κούνια, γιατροί και διατροφολόγοι συνιστούν «ψαροφαγία» από τη βρεφική κιόλας ηλικία.
Στο διάστημα 6-9 μηνών προτείνεται συνήθως η προσθήκη λευκού ψαριού, πολύ καλά μαγειρεμένου, πολτοποιημένου και χωρίς πέτσα ή κόκαλα. Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή εξπρές για ένα μωρό αυτής της ηλικίας.
Υλικά
20γρ. ψάρι (διαλέξτε φρέσκο μπακαλιάρο, γλώσσα ή μπαρμπούνι που είναι άπαχα με τρυφερή σάρκα.)
Λαχανικά της αρεσκείας σας
1 κοφτή κουταλιά του γλυκού βούτυρο
Εκτέλεση
Μαγειρέψτε τα λαχανικά της αρεσκείας σας στον ατμό. Στο τέλος προσθέστε το ψάρι πλυμένο. Μετά από μερικά λεπτά θα είναι έτοιμο, δηλαδή καλομαγειρεμένο και πολύ μαλακό. Στο πιάτο τοποθετήστε το ψάρι με το βούτυρο από τη μια πλευρά και τα λαχανικά σε πουρέ από την άλλη. Προσέξτε μόνο το ψάρι να είναι πολύ φρέσκο!