Ακόμα κι αν ο γιατρός δεν σας έχει δώσει ακόμα το ok για τα αβγά, αυτό το κέικ μπορείτε να το φτιάξετε για το μωράκι σας αφού είναι χωρίς αβγά!
Υλικά
- 1 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας πολτό μήλου
- ½ φλιτζάνι σταφίδες ολόκληρες
- ½ φλιτζάνι σταφίδες ψιλοκομμένες
- ¼ του φλιτζανιού χουρμάδες
- ¼ του φλιτζανιού βούτυρο
- 1 ½ κουταλάκια του γλυκού καβουρντισμένη κανέλα
- ¾ του φλιτζανιού αλεύρι ολικής αλέσεως
- ½ φλιτζάνι φύτρο σιταριού
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Ανακατεύετε τον πολτό, τα αποξηραμένα φρούτα, το βοήτυρο και την κανέλα σε ένα κατσαρολάκι. Σιγοβράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Το βγάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.
Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το φύτρο σιταριού και το μπέικιν πάουντερ. Το ρίχνετε σιγά σιγά στο μείγμα με τα φρούτα ανακατεύοντας αλλά όχι πολύ.
Χύνετε το βούτυρο μέσα στο ταψί που έχετε ετοιμάσει και ψήνετε για 30 λεπτά στους 125 βαθμούς.