Οι κουραμπιέδες μαζί με τα μελομακάρονα είναι τα δημοφιλή γλυκά των Χριστουγέννων, που δε λείπουν από κανένα σπίτι. Και μπορεί να είναι θερμιδική «βόμβα», όμως ποιος μπορεί να αντισταθεί σε έναν και δύο, άντε και τρεις κουραμπιέδες;
Ειδικά, αν είναι πετυχημένοι. Αλλά για να τους πετύχετε και να έχετε τον τέλειο κουραμπιέ, υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά. Δείτε παρακάτω κάποια από αυτά:
- Το πρώτο και βασικό μυστικό κρύβεται στο βούτυρο και στην ποιότητά του. Για γευστικό αποτέλεσμα, προτιμήστε το αιγοπρόβειο. Επίσης, θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, ενώ θα πρέπει να το χτυπήσετε πολύ καλά.
- Πολύ καλό χτύπημα θέλει και η ζάχαρη.
- Μην τους αφήνετε να ψηθούν πολύ, διότι οι κουραμπιέδες όταν κρυώνουν σφίγγουν κι άλλο. Βγάλτε τους από το φούρνο μαλακούς, ώστε να είναι αφράτοι μετά.
- Τους πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη, αφού έχουν κρυώσει. Αν το κάνετε όσο είναι ακόμη ζεστοί, θα βγάλουν υγρασία.
- Μέχρι να καταναλωθούν, να τους έχετε πάντα σκεπασμένους (με μια μεμβράνη) για να διατηρήσουν την υφή τους και να παραμείνουν αφράτοι.