Συνταγή για πασχαλινά κουλούρια

Μένουμε σπίτι και τηρούμε τις παραδόσεις

Μπορεί φέτος λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, το Πάσχα να είναι διαφορετικό από τις προηγούμενες χρονιές, αλλά αυτό δε σημαίνει πως μένοντας στο σπίτι δε μπορούμε να τηρήσουμε τις παραδόσεις. Και μία από αυτές είναι τα παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια.

Αγαπημένα μικρών και μεγάλων, ενώ δεν υπάρχει καλύτερο από τις μυρωδιές τους που πλημμυρίζουν το σπίτι και σου υπενθυμίζουν ότι σε λίγες ημέρες έχουμε γιορτή.

Δείτε παρακάτω τη συνταγή:

Υλικά

300 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

200 γρ. ζάχαρη

2 κρόκους αυγού

χυμό από 2 πορτοκάλια

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

100 γρ. γάλα

1 κ.σ. κονιάκ

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας,

800 γρ. αλεύρι

1 κρόκο αυγού αραιωμένο σε λίγο νερό για το άλειμμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο σε κομμάτια, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.

Προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Περιμένουμε να ενσωματωθεί ο ένας κρόκος μέχρι να ρίξουμε τον επόμενο.

Αναμειγνύουμε τον χυμό πορτοκάλι με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε μέσα στο μίξερ.

Τέλος προσθέτουμε το γάλα, το κονιάκ, το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάμε για 3 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι.

Ανακατεύουμε με μια μαρίζ και όταν δούμε ότι αρχίζει να μας δυσκολεύει πλάθουμε με τα χέρια μέχρι η ζύμη να είναι αφράτη και εύπλαστη.

Τοποθετούμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και την αφήνουμε για 5 λεπτά να ξεκουραστεί.

Στη συνέχεια πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχέδια και τα τοποθετούμε σε ταψάκια 30×40 εκ. στρωμένα με λαδόκολλα.

Αλείφουμε τα κουλούρια με τον κρόκο αραιωμένος με νερό. Ψήνουμε για 18-20 λεπτά.

Exit mobile version