Τα μωρά χρειάζονται σίδηρο μετά τον 6ο μήνα της ζωής. Θα πρέπει να του εντάξετε στο διαιτολόγιό του συνταγές με κόκκινο κρέας.
Συστατικά
• 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
• 50γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
• 20γρ. ψιλοκομμένο σέλινο
• 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
• 1 μέτριο καρότο (περίπου 85γρ.), τριμμένο
• 100γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
• 150 ml φρέσκο χυμό ντομάτας
• 100 ml βραστό νερό
• 1⁄4 κουτ. φρέσκα φύλλα θυμάρι ή μια πρέζα αποξηραμένο θυμάρι
• 3 κουταλιές της σούπας μίνι ζυμαρικά κοχύλια για μωρά (είναι ειδικά για μωρά)
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σέλινο σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να μαλακώσουν.
Έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο και το τριμμένο καρότο και σοτάρουμε για 4 λεπτά.
Σε ένα ξεχωριστό τηγάνι, σοτάρουμε το μοσχαρίσιο κιμά μέχρι να ροδίσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα και το βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι.
Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας και το νερό, προσθέτοντας παράλληλα το θυμάρι.
Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 12 λεπτά. Μόλις γίνει βάζουμε το φαγητό σε ένα μπλέντερ να αποκτήσει λεία υφή.
Εν τω μεταξύ, μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σε σχήμα κοχύλι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα μπολονέζ.