Ο Νο1 κανόνας στη ζαχαροπλαστική είναι η ακρίβεια. Γι’ αυτό μια ηλεκτρονική ζυγαριά και ένα θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής είναι τα πρώτα που πρέπει να εξασφαλίσουμε.
Αν δεν τα διαθέτουμε, ιδού οι βασικές αντιστοιχίες σε φλιτζάνια και κουτάλια:
- 1 αυγό 50 – 55γρ.
- Κρόκος αυγού 20γρ.
- Ασπράδι αυγού 30 γρ.
- 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουερ 5γρ.
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 5 γρ.
- 1 κουταλιά σούπας κακάο 10 γρ.
- 1 κουταλιά σούπας μέλι 30γρ.
- 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη 30γρ.
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι 130 γρ.
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα τριμμένα σε σκόνη 230 γρ.
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη 125 γρ.
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη καστανή 220γρ.
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άσπρη 200γρ.
- 1 φλιτζάνι τσαγιού κακάο 85γρ.
- 1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος 240γρ.
- 1 φλιτζάνι τσαγιού μέλι 340 γρ.
- 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό 200γρ.