Μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Τρώγεται κρύα και ζεστή και τα παιδιά θα τη λατρέψουν γιατί τους θυμίζει πάρτι.
Υλικά
- 250 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1 φλ. τσαγιού χλιαρό γάλα
- 1 κ.γλ. ξίδι
- 1 πρέζα ζάχαρη
Για τη γέμιση
- 2 ντομάτες αποφλοιωμένες, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γλ. ρίγανη
- αλάτι
- 2 φλ. τσαγιού διάφορα κίτρινα τυριά, τριμμένα
- 6 φέτες ζαμπόν
- 1 φλ. τσαγιού μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση
Τοποθετείστε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε μπολ, εκτός από το αλεύρι. Λίγο λίγο προσθέστε το αλεύρι και ανακατεύουμε με κουτάλι ή με το χέρι μέχρι να έχετε μία ζύμη απαλή, ελαστική και εύπλαστη. Σε ρηχό, ελαφρώς λαδωμένο, ταψάκι 34 ή 36 εκ. απλώστε τη ζύμη με τα δάχτυλα μέχρι να καλύψει όλο το ταψί. Σε μπολ ανακατέψτε τις ψιλοκομμένες ντομάτες με το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη ρίγανη. Με κουτάλι απλώστε την κρύα σάλτσα στη ζύμη. Στρώστε το ζαμπόν στην πίτσα, πασπαλίστε με τα τυριά, απλώστε τα μανιτάρια και τέλος γαρνίρετε με την πιπεριά. Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 230°C στις αντιστάσεις, πάνω κάτω, στην τελευταία σχάρα, για 20΄ περίπου, μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να λιώσουν τα τυριά.