Η εποχή έχει πολλά φρούτα που μπορούν να γίνουν σπιτική μαρμελάδα, όπως φράουλες, βερίκοκα, ροδάκινα κ.α. Κι εκτός από νόστιμη, η σπιτική μαρμελάδα είναι εύκολη και στην εκτέλεσή της.
Ωστόσο, το «δύσκολο» κομμάτι, ειδικά για τους πρωτάρηδες, είναι πως θα καταλάβεις ότι είναι έτοιμη. Δείτε παρακάτω το απλό tip:
Βάζετε στην κατάψυξη 3 πιατάκια. Όταν η μαρμελάδα αρχίζει να μελώνει (υπολογίστε μετά από περίπου 10-20 λεπτά βρασμού), βγάζετε το ένα πιατάκι και απλώνετε 1 κουταλάκι μαρμελάδα.
Το βάζετε στην κατάψυξη για 1 λεπτό να κρυώσει γρήγορα. Αν όταν το βγάλετε, μπορείτε να τραβήξετε μια γραμμή με το δάχτυλο χωρίς να ξαναενωθεί, σημαίνει ότι η μαρμελάδα είναι έτοιμη. Αλλιώς συνεχίζετε με τα υπόλοιπα δύο πιατάκια.