Εάν το μωρό ή το παιδί σας αντιπαθεί τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, αυτή η σούπα είναι ότι πρέπει για εκείνον/εκείνη.
Κι αυτό επειδή μέσα στην σουπίτσα μας βάζουμε και μπόλικη πατάτα η οποία κρύβει την ωμότητα που έχει το σπανάκι. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε καλαμπόκι, φακές ή λίγο τυράκι. Σε κάθε περίπτωση το σπανάκι είναι πλούσιο σε σίδηρο και είναι απαραίτητο να το συμπεριλάβουμε στη διατροφή του παιδιού μας.
Υλικά
1 φλιτζάνι με φύλλα από σπανάκι καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
1 πατάτα
μισή σκελίδα σκόρδο
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
Μια πρέζα αλάτι (προαιρετικά)
½ φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση
Πλύνετε, καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα φύλλα από το σπανάκι. Σε ένα κατσαρολάκι ανακατέψτε το σπανάκι, το σκόρδο, την πατάτα και το κύμινο μαζί με το νερό και αφήστε να σιγοβράσει.
Μόλις το μείγμα κρυώσει αφαιρέστε την σκελίδα από το σκόρδο και πολτοποιήστε το υπόλοιπο στο μπλέντερ. Η σουπίτσα είναι έτοιμη!
Κατάλληλη για μωράκια από 7 μηνών και άνω.