Αν σκέφτεστε να κάνετε ένα παιδικό πάρτι ή απλά να φτιάξετε για το σπίτι, τα σοκολατένια cake pops είναι η ιδανική επιλογή. Άλλωστε, αυτές οι μικρές λαχταριστές μπουκίτσες είναι οι αγαπημένες των παιδιών.
Δείτε παρακάτω πώς θα τα φτιάξετε (η συνταγή είναι ενδεικτική για υλικά 4 ατόμων)
Υλικά
- 4 φλιτζάνια ψίχουλα από κέικ (περίπου 340 γραμμάρια)
- 1/4 φλιτζανιού παγωμένη σφικτή κρέμα σαντιγί
- 1 φλιτζάνι ινδική καρύδα ψίχα για την επικάλυψη
- 225 γραμμάρια λιωμένη κουβερτούρα σε σταγόνες
- Μπαστούνια ξύλινα ή πλαστικά
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ψιχουλιάζουμε το κέικ και το θρυμματίζουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την παγωμένη σαντιγί και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Με τις παλάμες μας κάνουμε το μείγμα μπαλάκια και τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
- Ταυτόχρονα βάζουμε την ψίχα ινδικής καρύδας σε ένα μπολάκι. Ζεσταίνουμε την σοκολάτα κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα.
- Έπειτα βγάζουμε τα μπαλάκια κέικ από το ψυγείο. Περνάμε την κάθε κορυφή από το ξυλάκι μέσα στη σοκολάτα και μετά καρφώνουμε τα μπαλάκια κέικ, τα περνάμε από το μείγμα σοκολάτας και τα καλύπτουμε με την ινδική καρύδα