Ένα επιδόρπιο που τα περισσότερα μωράκια το λατρεύουν! Κατάλληλο για μωρά από ενός έτους και πάνω.
Υλικά
¼ της κούπας ρύζι καρολίνα
2 κούπες νερό
Μια πρέζα αλάτι
4 κούπες γάλα
3 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου που γίνετε με βραστό γάλα (όχι στιγμής)
3 κουταλιές της σούπας ρυζάλευρο
1 βανίλια (προαιρετικά)
½ κούπα ζάχαρη (ή και λιγότερο)
Κανέλα
Εκτέλεση
Βράστε σε αντικολλητικό κατσαρολάκι το ρύζι με το νερό και το αλάτι μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό και το ρύζι να γίνει πολύ μαλακό.
Προσθέστε τις 3 κούπες γάλα και τη βανίλια κι ανακατέψτε καλά για να μην σβολιάσει το ρύζι.
Σιγοβράστε για 15 περίπου λεπτά ανακατεύοντας και προσέχοντας να μη τσικνίσει αν το κατσαρολάκι δεν είναι αντικολλητικό.
Ανακατέψτε την τέταρτη κούπα γάλα με το άνθος αραβοσίτου και το ρυζάλευρο και ρίξτε το στην κατσαρόλα ανακατεύοντας μέχρι να πήξει ελαφρά.
Γεμίστε 6 μπολάκια και σερβίρετε με κανέλα. Μόλις κρυώσει σκεπάστε το με μεμβράνη διαφανή και φυλάξτε το ρυζόγαλο στο ψυγείο.