Ψωμί πατάτας γίνεται; Ναι, και είναι γευστικότατο!

Αυτό το ψωμί πατάτας είναι εξαιρετικά εύκολο να γίνει και είναι επίσης ο πιο εύγευστος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τις βραστές πατάτες.

Συστατικά

1 φλιτζάνι πατάτας βρασμένης
2 αυγά χτυπημένα
1/2 φλιτζάνι βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κουταλάκι αλάτι
1 πακέτο ξηρή μαγιά
1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Συστατικά

Ανακατέψτε πατάτες, αυγά και βούτυρο σ’ ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε το αλάτι, τη μαγιά και το νερό και προσθέστε το αλεύρι. Ενσωματώστε στη ζύμη τα μίγμα με τις πατάτες.

Γυρίστε τη ζύμη σε αλευρωμένο μπολ και ζυμώστε καλά για 10 λεπτά μέχρι η ζύμη να είναι λεία και ελαστική. Τέλος, βάλτε τη ζύμη σε βουτυρωμένο μπολ και ρίξτε λιωμένο βούτυρο σε όλη την επιφάνεια να γίνει γυαλιστερή. Καλύψτε με μια πετσέτα και τοποθετήστε το σε ένα ζεστό σημείο για να ξεκουραστεί για μια ώρα.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220°C ή στους 200°C με αέρα. Γυρίστε τη ζύμη στο αλευρωμένο μπολ και ζυμώστε ελαφρά για πέντε λεπτά. Βάλτε τη στο βουτυρωμένο μπολ και καλύψτε με πετσέτα, αφήστε τη σε ζεστό μέρος έως ότου η ζύμη διπλασιαστεί σε μέγεθος (περίπου 30 λεπτά).

Σχηματίστε τη ζύμη σε μπάλα και τοποθετήστε τη σε ένα ταψί στρογγυλό με λαδόκολλα και ψήνετε για 25-30 λεπτά μέχρις ότου το ψωμί να χρυσίσει.

Σημειώσεις

Αυτό το ψωμί είναι νόστιμο ζεστό με βούτυρο.

Exit mobile version