Μπορείτε να σερβίρετε αυτό το γεύμα και σαν απογευματινό, αρκεί να ετοιμάσετε τη μισή περίπου δόση.
Υλικά για ένα γεύμα
- 2 κουταλιές σούπας ψιλό σιμιγδάλι σταριού ή κρέμα αραβοσίτου
- 150ml νερό
- 5 δόσεις γάλα 2ης βρεφικής ηλικίας
- ½ κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη ή σιρόπι σφενδάμου
Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα, βράστε το νερό. Ρίξτε το σιμιγδάλι. Ανακατέψτε καλά για λίγα λεπτά με μια ξύλινη κουτάλα ή ένα χτυπητήρι για να μην κολλήσει ή να μη σβολιάσει το σιμιγδάλι. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε τη σκόνη γάλακτος. Ρίξτε το μείγμα στο μπολ του μωρού και αφήστε το λίγα λεπτά να φουσκώσει. Ελέγχετε πάντα τη θερμοκρασία για να μην καεί το μωρό!