Μπορεί να μην έχετε σκεφτεί να δώσετε στο μωρό σας φακές, αλλά είναι μία από τις πιο δημοφιλείς συνταγές.
Οι φακές είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, σιδήρου και φυτικών ινών. Ένας από τους λόγους για τους οποίους είναι σημαντικό να εισάγετε τις στερεές τροφές στους έξι μήνες είναι επειδή ο σίδηρος που κληρονομείται από τη μητέρα στο μωρό, σε αυτή την ηλικία εξαντλείται , οπότε είναι σημαντικό να εισαγάγετε τροφές πλούσιες σε σίδηρο.
Υλικά
- 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
- 50γρ κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 50γρ κόκκινη πιπεριά, σε κύβους
- 50γρ κολοκυθάκι, κομμένο σε κύβους
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 3 κουταλιές της σούπας κόκκινες φακές
- 1/3 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
- 200γρ ψιλοκομμένες ντομάτες
- 200 ml ζωμό κότας
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάστα λιαστής ντομάτας
- 2 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 15γρ παρμεζάνα, τριμμένη
Εκτέλεση
Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε το κρεμμύδι, τη πιπεριά, το κολοκύθι και τα καρότα και σοτάρετε για 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και συνεχίστε το σοτάρισμα για 1 λεπτό. Προσθέστε τις φακές, το κόλιανδρο, τις ντομάτες, το ζωμό κότας και τη πάστα ντομάτας. Σκεπάστε με ένα καπάκι και αφήστε να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Ανακατέψτε μέχρι να αφρατέψει και χτυπήστε το μείγμα σε ένα μπλέντερ. Τέλος, προσθέστε το βασιλικό και τη παρμεζάνα.
Πήγη: annabelkarmel.com