Η λεμονάδα, χωρίς αμφιβολία, είναι από τα ροφήματα που έχουν συνδεθεί με το καλοκαίρι. Και είναι και από τα ροφήματα που έχουν συνδεθεί και με τις παιδικές μας αναμνήσεις, αφού οι μαμάδες ή οι γιαγιάδες συνήθιζαν να φτιάχνουν σπιτικές λεμονάδες τα καλοκαίρι, που πίναμε με μεγάλη ευχαρίστηση.
Δείτε, παρακάτω πώς μπορείτε κι εσείς να φτιάξε πανεύκολα σπιτική λεμονάδα.
Υλικά
Για το σιρόπι
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα νερό
Για τη λεμονάδα
- 1 κούπα χυμό λεμονιού
- 4 κούπες νερό
- Παγάκια
Εκτέλεση
- Αρχικά φτιάχνετε το σιρόπι ρίχνοντας σε μία μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη και τη μία κούπα νερό, όπου τα βράζετε μέχρι να δέσουν
- Μόλις είναι έτοιμο το σιρόπι, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσει
- Στη συνέχεια, παίρνετε την κούπα με τον φρέσκο χυμό λεμονιού που έχετε στύψει και την ρίχνετε σε μία κανάτα μαζί με το σιρόπι, αφού πρώτα έχει κρυώσει. Ανακατεύετε καλά.
- Μετά προσθέτετε τα παγάκια και κατόπιν τις 4 κούπες νερό. Κι ανακατεύετε και πάλι.
- Βάζετε τη λεμονάδα στο ψυγείο για να κρυώσει. Και πίνετε.